Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Динаміка захворюваності

Дата: 19.11.2021 12:04
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

Динаміка захворюваності з початку року зросла

З 26 березня 2021 року проводиться вакцинація населення від хвороби COVID 19, всього провакциновано населення: Плахтіївська сільська рада щеплені 1 доза – 715 осіб, 2 дози – 620 осіб., Саратська селищна рада 1 доза – 3600 осіб, 2 дози3033 осіб., Петропавлівська сільська рада – 1 доза – 572 особи, 2 дози – 512 осіб ( без Олександрівки)., Успенівська сільська рада1 доза – 802 особи, 2 дози – 750 осіб., Кулевчанська сільська рада  1 доза – 334 особи, 2 дози – 242 особи. Станом  на 09.11.2021 рік хворих на COVID 19  – 138 осіб, в стадії дослідження – 83 особи.   

Пандемія корона вірусного захворювання сильно вплинула на життя людей та їхніх сімей – системи охорони здоровя перевантажені, кордони закриваються, а заклади освіти та підприємства  призупиняють роботу.

Хвороба, викликана корона вірусною інфекцією COVID – 2019 – це інфекційне захворювання, викликане новим, раніше невідомим видом корона вірусів.

У більшості хворих COVID 19 спостерігаються легкі або помірні симптоми, одужання відбувається без специфічного лікування.

Як поширюється захворювання? Вірус, що викликає захворювання, передається переважно через краплі, що виділяються з дихальних шляхів інфікованої людини при кашлі, чханні або диханні. Зважаючи на свою масу, ці краплі не затримуються надовго в повітрі і швидко осідають на підлогу і інші поверхні.

Заразитися вірусом можна повітряно-крапельним шляхом, перебуваючи в безпосередній близькості від людини з COVID 19, або в результаті перенесення вірусу руками з зараженої поверхні на слизові оболонки очей, носа або рота.

Коронавірусна інфекція COVID 19 впливає на різні групи людей в різному ступені. У більшості інфікованих хвороба протікає в легкій або середній формі важкості, і їм не потрібна госпіталізація. Часто спостерігаються симптоми: підвищення температури тіла; сухий кашель; стомлюваність.

У деяких інфікованих можуть також спостерігатися: різні больові відчуття; біль в горлі; діарея; кон’юктивіт; головний біль; втрата нюху  і смакових відчуттів; висип на шкірі або депігментація нігтів на руках і ногах.

Нагадуємо: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами – рятує життя. Бережіть себе та рідних. При перших симптомах респіраторних захворювань обовязково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

 

Начальник Саратського відділу

Головного управління
 Держпродспоживслужби в Одеській області                                 Алла ШВЕЦЬ

                                                                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь