Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ТА ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР СЛОВЕНІЇ ПІДПИСАЛИ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО ПІДТРИМКУ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ПЕРСПЕКТИВИ УКРАЇНИ

Дата: 16.12.2021 15:36
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

 

В рамках участі в саміті Східного партнерства Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Словенії Янез Янша підписали Декларацію про підтримку європейської перспективи нашої держави.

Документ визначає пріоритетні напрями співпраці між Україною та Республікою Словенія у межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства у Європейському Союзі.

Спільна Декларація констатує, що відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз Україна, як і будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, закріплені у статті 2 цього Договору, і зобов’язується їм слідувати, може подати заявку на членство у Євросоюзі у разі дотримання всіх умов і зобов’язань.

У документі підтверджується значний прогрес, якого досягла наша держава у контексті імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, а також налаштованість на продовження реформ. При цьому Словенія підтримуватиме відповідні зусилля України, зокрема щодо подальшого реформування в напрямку децентралізації.

Фото без опису

З підписанням спільної Декларації на рівні Президента України та Прем’єр-міністра Республіки Словенія фіксується підтримка словенською стороною європейської перспективи нашої держави.

Володимир Зеленський висловив подяку голові уряду Словенії за тверду підтримку євроінтеграційної стратегії України та важливу практичну допомогу з боку словенських партнерів у процесі імплементації внутрішніх реформ.

Він також зробив акцент на успішності словенського головування в Раді ЄС у другій половині 2021 року, у межах якого відбувся результативний саміт Україна – ЄС та було підписано Угоду про спільний авіаційний простір.

Крім того, співрозмовники відзначили позитивну динаміку двостороннього товарообігу та обговорили перспективні інвестиційні проекти в Україні та Словенії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь