Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ ТА ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ: МІНІСТР ІНФРАСТРУКТУРИ ЗУСТРІВСЯ ІЗ ПОСЛАМИ КРАЇН G7

Дата: 12.01.2022 14:09
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

 

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та його заступники провели зустріч з послами країн «Великої сімки». Головними темами до обговорення були результати інфраструктурних реформ, кроки до поліпшення інвестиційного клімату, заходи з підвищення безпеки, екологічності та енергоефективності транспорту.

«За останні роки ми значно покращили наші взаємовідносини з країнами-партнерами G7 у розрізі інфраструктурних проектів. Ми відчуваємо підтримку та розуміння наших ініціатив у рамках президентської програми «Велике будівництво» — вірю, що це стане стимулом для розширення можливостей співпраці. Зокрема, у 2022 році ми розпочинаємо конкурс на визначення концесіонерів у 4 великі українські порти. Нам потрібні системні досвідчені інвестори, які зможуть у швидкі терміни модернізувати портову інфраструктуру і наростити її потужності. Уже цього року відбудеться низка важливих міжнародних тендерів на закупівлю нового рухомого складу для Укрзалізниці, визначення підрядника для будівництва КОДу та учасників дорожніх проектів державно-приватного партнерства. Усі ці проекти — шанс поглибити співпрацю з нашими міжнародними партнерами, залучити в Україну сучасний досвід та технології», — повідомив Олександр Кубраков.

Міністр інфраструктури розповів про реалізацію проектів з розвитку енергоефективності та екоорієнтованості громадського транспорту, впровадження в Україні мультимодальних перевезень, розвиток водного та залізничного транспорту, як альтернативи до автомобільного, а також в цілому про кроки до декарбонізації транспортної системи у нашій країні.

Говорячи про торговельний потенціал між Україною та країнами G7, Олександр Кубраков наголосив, що є випадки обмеження українського експорту до країн ЄС з боку наших західних країн-сусідів: «За останні 4 роки, з моменту укладання Угоди про асоціацію, товарообіг між Україною та Європейським Союзом збільшився більше ніж на 60%. З кожним роком цей показник зростатиме. Водночас зараз ми відчуваємо, що на наших кордонах з ЄС відбувається штучне обмеження українського експорту. Ми розраховуємо на сприяння у запуску переговорного процесу щодо лібералізації міжнародних автомобільних вантажних перевезень. Подібне рішення допоможе уникнути торговельної кризи, відійти від політики обмеження та стримування, а також значно розширити можливості для співпраці між Україною та країнами G7».

Нагадаємо, що у вересні 2021 року відбулася перша в історії Міністерства інфраструктури зустріч Міністра з представниками «Великої сімки», що засвідчує увагу міжнародної спільноти до розвитку інфраструктури в Україні. У фокусі зустрічі були реформа державного управління, залучення інвестицій, захист національних та економічних інтересів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь