Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

УКРАЇНА НАЛАШТОВАНА НА ТІСНУ СПІВПРАЦЮ З ТУРЕЧЧИНОЮ В ЕНЕРГЕТИЦІ, ІНФРАСТРУКТУРІ, ТЕХНОЛОГІЯХ ТА ОБОРОННІЙ ГАЛУЗІ – ПРЕЗИДЕНТ

Дата: 07.02.2022 09:12
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

 

Україна розраховує на активну участь турецьких компаній у спільних проектах в оборонній та авіаційній галузях, інфраструктурі та енергетиці. Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своїй заяві для ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом у Києві.

«Сьогодні активно розвивається взаємодія у сфері інфраструктури, у сфері інвестицій. Україна створює сприятливі умови для іноземного бізнесу, ухвалюючи низку відповідних, дуже важливих законів. Ми очікуємо, що робота турецьких компаній в Україні стане ще активнішою. Як у межах програми «Велике будівництво», так і в нових спільних важливих проектах, які ми будемо максимально підтримувати», – зазначив Глава Української держави.

Фото без опису

Володимир Зеленський наголосив, що особливу увагу під час сьогоднішніх переговорів було приділено співпраці в оборонній та авіаційній промисловості.

«Це один із локомотивів нашого стратегічного партнерства. Наша мета – реалізація конкретних проектів, створення спільних підприємств, обмін досвідом та технологіями», – сказав він.

Президент зазначив, що сьогодні Україна й Туреччина уклали угоду, яка суттєво розширить виробництво безпілотних літальних апаратів компанії «Байкар Макіна» в нашій державі.

«Це нові технології, нові робочі місця, зміцнення обороноздатності України», – переконаний Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна хоче надати нового імпульсу взаємодії з Туреччиною в галузі енергетики.

«Впевнений, що підсумком переговорів буде дуже практичний результат, який посилить безпеку нашої держави, посилить енергетичну безпеку наших країн та всього регіону», – зазначив він.

Глава Української держави зробив акцент на тому, що попри обмеження, пов’язані з COVID-19, Туреччину відвідала рекордна кількість українських туристів – близько двох мільйонів за минулий рік.

«Зі свого боку я задоволений, що в нас щороку зростає кількість гостей із Туреччини», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Президента, перебуваючи в країнах одне одного, громадяни України й Туреччини відчувають гостинність, комфорт, безпеку та повагу.

Глава держави привітав намір Туреччини посилити свою дипломатичну присутність в Україні та відкрити генеральні консульства у Харкові та Львові.

Фото без опису

«Ми також підвищимо статус консульської установи в Анталії до Генерального консульства, щоб ще ефективніше захищати інтереси наших громадян», – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Президент Турецької Республіки наголосив на важливості роботи турецьких інвесторів в Україні.

«Ми пишаємося тим, що турецькі компанії успішно виконували й виконують в Україні інфраструктурні проекти. Хочу ще раз подякувати пану Президенту за довіру до наших компаній», – сказав він.

Реджеп Таїп Ердоган також відзначив постійне зміцнення співпраці двох держав у галузі туризму.

Під час перемовин президенти також обговорили питання підтримки кримських татар.

Лідер Туреччини подякував Володимиру Зеленському та українському народові за гостинність і побажав, щоб робота Стратегічної ради двох країн стала основою для подальшого розвитку співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь