Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Головне управління ДПС в Одеській областію Інформаційне повідомлення

Дата: 15.06.2022 09:02
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

3 внесенням змін до БКУ з 01 травня 2022 року набувають чинності окремі норми Закону 1914-IX в частині перенесення на виробників та імпортерів обов’язку сплачувати 5 відс. акцизного податку з реалізації суб’ектами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Оскільки з 01 травня 2022 року виробники та імпортери є платниками 5 відс. акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами, тютюну та промислових замінників тютюну, які вироблені з 01 квітня 2022 року та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, які вироблені з 01 січня 2022 року, то, починаючи з 01 травня 2022 року СГ роздрібної торгівлі слід дотримуватися наступних рекомендацій.

І. При визначенні бази оподаткування при розрахунку податкового зобов’язання зі сплати 5 відс. акцизного податку:

СГ роздрібної торгівлі враховують лише вартість реалізованих тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, які вироблені до 01 квітня 2022 року;

  1. При здійсненні продажу підакцизних товарів у роздрібній торгівлі, СГ роздрібної торгівлі продовжують враховувати вимоги підпункту 14.1.106 пункту 14.1 статті 14 Кодексу стосовно реалізаціі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, яка не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, в тому числі сплаченого виробниками та імпортерами таких підакцизних товарів.
  2. Ведення окремого обліку тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну залежно від дати ïx виробництва, та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а саме:

СГ роздрібної торгівлі окреме відображення в бухгалтерському обліку та обліку у місці торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, вироблених до та після 01 квітня 2022 року, а також рідин, що використовуються в електронних сигаретах виготовлених до та з 01 січня 2022 року.

  1. При поданні декларації акцизного податку в частині акцизного податку з реалізаці‘і‘ cy6’ектами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (розділ Д) до внесення змін до форми деклараціі акцизного податку та набрання ними чинності слід опрацювати здійснення декларування податкових зобов’язань із урахуванням особливостей, які передбачені для таких платників акцизного податку:

СГ роздрібної торгівлі при складанні додатку 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізаціі суб’ектами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарі» до декларації акцизного податку мають дотримуватися визначення бази оподаткування лише вартість реалізованих тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, які вироблені до 01 квітня 2022 року, а також рекомендацїі, щодо декларування податкових зобов’язань з акцизного податку з реалізації суб’ектами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у разі виявлення платником втрат (нестач), зазначених у абзаці дев’ятнадцятому підпункту 14.1.212 пункту 14.1 статті 14 Кодексу, були надані в листі ДПС від 02.02.2022 №209/99-00-21 -03-03-07.

  1. Сплачують 5 відс. акцизного податку

cy6’екти господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а саме лікеро-горілчаної продукції, виноробної продукції, пива, а також тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, вироблених до 01 квітня 2022 року, у тому числі іноземними виробниками, та не реалізованих до 01 квітня 2022 року кінцевим споживачам (крім тих, що оподатковуються згідно з підпунктом 213.1 .14 пункту 213.1 статті 213 Кодексу).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь