Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

23 серпня – День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2022 00:35
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

Фото без опису

23 серпня – День Державного Прапора України

Синьо-жовтий прапор для українців — це символ свободи і боротьби за незалежність.

 

У статті 20 Конституції України вказано, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

 

        Свято Державного Прапора було встановлено в 2004 році, згідно з указом тодішнього президента Леоніда Кучми. «На вшанування     багатовікової історії      українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання  поваги громадян до державних символів України постановляю установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня», — йдеться в Указі Президента України від 23.08.2004 № 987/2004.

 

     А через 5 років, у 2009 році, третій президент України Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, організувавши офіційну церемонію, згідно з якою щорічно прапор піднімається всією Україною.

На превеликий жаль, сьогодні український прапор, прапор кольорів мирного неба і золотого поля, залитий кров’ю найкращих синів українського народу і окроплений святими сльозами матерів. Ми, українці, продовжуємо сплачувати велику ціну за право називатися нацією гордих, вільних і відповідальних громадян.

Невдовзі наш прапор асоціюватиметься не лише з нацією, яка відстоює свободу, незалежність і територіальну цілісність своєї держави, а й з успішною та заможною європейською країною.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь