Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ЄС і НАТО підписали угоду про співпрацю

Дата: 11.01.2023 11:59
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Документ спрямований на подальше зміцнення і розширення стратегічного партнерства, ідеться в повідомленні.

Пріоритетним завданням ЄС і Північноатлантичний альянс виділили "геостратегічне суперництво, яке зростає, проблему стійкості та захист критично важливої інфраструктури".

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості співпраці Альянсу та союзу в контексті "ситуації, яка змінилася, у галузі безпеки" після вторгнення Росії в Україну. Він також зазначив, що партнерство між НАТО та ЄС "стане ще важливішим", щойно Фінляндія і Швеція стануть повноправними членами блоку.

На пресконференції Столтенберг заявив, що президент РФ Володимир Путін хоче "бачити іншу Європу" і "контролювати" своїх сусідів.

За його словами, Путін розглядає "демократію та свободу як загрозу", тому НАТО і ЄС мають і далі зміцнювати партнерство.

"Майже рік тому, за кілька годин після вторгнення Росії в Україну 24 лютого, ми втрьох зустрілися тут, у штаб-квартирі НАТО. Президент Путін хотів захопити Україну за кілька днів. І розділити нас. В обох випадках він явно зазнав невдачі. Російських військових відкинули відважні українські війська. А НАТО і Європейський союз об'єдналися на підтримку України", –  сказав Столтенберг.

Мішель, фон дер Ляєн і Столтенберг наголосили, що підтримка України триватиме.

"Україна має отримати всю необхідну військову техніку, якої вони потребують, і з якою вони можуть упоратися для захисту своєї батьківщини. І це, звісно, передові системи ППО, а також інші види передової військової техніки, якщо це необхідно для захисту України. Вони захищають основні засади Хартії основних прав [ЄС], ООН і міжнародного права", – сказала голова Єврокомісії фон дер Ляєн.

"Є агресор, тобто Кремль, і є жертва, тобто народ України. І я дуже радий, що протягом останніх тижнів і місяців після початку війни державам-членам удавалося постачати в Україну дедалі більше військової техніки... Європейська рада багато разів повторювала заклик до більшої військової підтримки українців, щоб переконатися, що вони зможуть захищатися", – сказав голова Євроради.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь