Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

«Вистояли – переможемо!» Виставка «Рашизм – це…»

Дата: 23.02.2023 09:11
Кількість переглядів: 97

Вулична виставка «Рашизм – це…» створена спільно Українським інститутом національної пам’яті, Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, а також Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, щоби розкрити зміст тієї квазіідеології, яка замішана на суперечливому поєднанні ідей фашизму та більшовизму і під гаслами якої сьогодні російські загарбники вбивають українців.

Неймовірна жорстокість, з якою російські загарбники знищують в Україні все живе, ставить перед нами питання: як зрозуміти те, що відбувається? Як правильно назвати явище, страшними проявами якого стали «Бучанська різанина», місто-цвинтар Маріуполь, могили Ізюму, руїни Сєверодонецька і Волновахи, майже щоденні обстріли Харкова, Одеси, Миколаєва та інших міст і сіл, знищені храми, пограбовані музеї, випалені тисячі гектарів землі, тисячі вбитих, замучених, зґвалтованих, скалічених українців?..

Можливо, згодом у науковому дискурсі з’явиться інший термін, але сьогодні для визначення цього зла найбільш адекватним і справедливим видається слово «рашизм». Це слово поки що не належить до наукового та офіційного дискурсів, але його знає кожен українець.

На 16 стендах виставки «Рашизм – це…» розкриваються питомі ознаки й характерні риси рашизму: культ «скрєп» і культ вождя, імперський реваншизм і «побєдобєсіє», агресивна пропаганда і ксенофобія, а також ті злочини, які здійснюють рашисти.

Над виставкою працювали: Ганна Байкєніч, Віталій Бака, Леся Бондарук, Сергій Горобець, Олександр Городилов, Ігор Каретніков, Максим Майоров, Віталій Огієнко, Олена Охрімчук, Наталя Позняк-Хоменко, Ігор Пошивайло, Ольга Сало, Наталя Слобожаніна, Володимир Тиліщак, Вікторія Яременко. Дизайн: Олег Сідоренко. Редагування: Ірина Буланенко.

Прем’єрне відкриття виставки відбулося 22 вересня у Києві.

Завантажити виставку у якості для друку можна за посиланням.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь