Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Гібридна війна росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті

Дата: 28.02.2023 09:15
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки презентував аналітичний посібник «Гібридна війна росії проти України Як перемогти на інформаційному фронті» 22 лютого в Медіацентрі Україна – Укрінформ. Посібник розроблений в межах проєкту «Школа протидії дезінформації», що реалізується Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Центром демократії та верховенства права за фінансової підтримки Швеції. У ньому проаналізована інформаційна складова гібридної війни, яку рф веде проти України, виокремлені основні ознаки та прийоми російської пропаганди і дезінформації. Також у посібнику окреслені методи виявлення та адекватного реагування на російську дезінформацію та запропоновані схеми оцінювання вжитих комунікаційних заходів.

– Для нас це важлива подія, оскільки сьогодні ми презентуємо результат більш ніж річної роботи нашого тренінгового центру. Разом з тим хотів би попросити не сприймати цей посібник як універсальну «пігулку», яка може одразу вирішити всі проблеми гібридної війни. Цей посібник покликаний передусім навчити людей самим боротись з інформаційним впливом: розрізняти фейки, маніпуляції, розуміти де відбувається просте інформування, а де ведуться інформаційно-психологічні операції, – зазначив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

– Мова йде про глобальну програму медіаграмотності, яка починається з садочка – школи. Кожен з нас має розуміти, що таке дезінформація, місінформація, діпфейки тощо. Дякую колегам з Центру за цей прекрасний посібник. Він має рекомендаційний характер і  ми направимо його всім колегам для ознайомлення, – зазначила керівниця Директорату з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП Ганна Красноступ.

– Школа протидії дезінформації спрямована на те, щоб навчати держслужбовців стратегічним комунікаціям і боротьбі з дезінформацією. Цей посібник є результатом діяльності Центру стратегічних комунікацій в сфері  протидії дезінформації. У ньому викладені фундаментальні знання про те, як росія веде інформаційну війну та як їй протидіяти, – розповіла керівниця тренінгового відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Вікторія Зражевська.

Ознайомитись з електронною версією  посібника можливо за посиланням:https://drive.google.com/file/d/1AEUYRLeYOx7kBbNPJL1XzwHXstCNJaJW/view


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь