Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Корені народи Криму і, зокрема, кримські татари, будуть справедливо представлені в державних та місцевих органах влади Криму

Дата: 03.03.2023 10:45
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Відповідна тема відображає проблему представлення національних меншин в органах влади Криму, що сталося внаслідок анексії Криму Росією.

Кримські татари - це найбільша національна меншина в Криму, яка складає близько 12% населення Криму. Історично кримські татари були організованими і відомими мангупським каганатом. Однак, в 1783 році Крим був анексований Росією, і кримські татари почали переживати труднощі через політику російської влади, що веде до їх етнічної, культурної та релігійної дискримінації. З 1944 року всі кримські татари були депортовані з Криму на Середню Азію, і тільки в 1989 році почали повертатися на рідний край.

Після анексії Криму Росією в 2014 році, кримські татари стали однією з найбільш постраждалих груп населення. Вони були позбавлені права на освіту, мову, працю та підприємницьку діяльність. Були переслідування і насильства, зокрема вбивства та зникнення людей.

У державних та місцевих органах влади Криму, які контролюються Росією, кримські татари не мають ефективного представництва, що є порушенням їх прав. Це також призвело до того, що кримські татари не можуть повноцінно брати участь у прийнятті рішень, які стосуються економічного розвитку, соціального захисту, охорони здоров'я, освіти та інших сфер життя кримських татар і всього населення Криму. Кримські татари мають право на ефективне представництво в органах влади Криму, щоб забезпечити їхні права та інтереси, а також підтримувати розвиток культурної та етнічної різноманітності Криму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь