Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Корені народи Криму і, зокрема, кримські татари, будуть справедливо представлені в державних та місцевих органах влади Криму

Дата: 03.03.2023 10:45
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Відповідна тема відображає проблему представлення національних меншин в органах влади Криму, що сталося внаслідок анексії Криму Росією.

Кримські татари - це найбільша національна меншина в Криму, яка складає близько 12% населення Криму. Історично кримські татари були організованими і відомими мангупським каганатом. Однак, в 1783 році Крим був анексований Росією, і кримські татари почали переживати труднощі через політику російської влади, що веде до їх етнічної, культурної та релігійної дискримінації. З 1944 року всі кримські татари були депортовані з Криму на Середню Азію, і тільки в 1989 році почали повертатися на рідний край.

Після анексії Криму Росією в 2014 році, кримські татари стали однією з найбільш постраждалих груп населення. Вони були позбавлені права на освіту, мову, працю та підприємницьку діяльність. Були переслідування і насильства, зокрема вбивства та зникнення людей.

У державних та місцевих органах влади Криму, які контролюються Росією, кримські татари не мають ефективного представництва, що є порушенням їх прав. Це також призвело до того, що кримські татари не можуть повноцінно брати участь у прийнятті рішень, які стосуються економічного розвитку, соціального захисту, охорони здоров'я, освіти та інших сфер життя кримських татар і всього населення Криму. Кримські татари мають право на ефективне представництво в органах влади Криму, щоб забезпечити їхні права та інтереси, а також підтримувати розвиток культурної та етнічної різноманітності Криму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь