Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Тема Голодомору стане одним із провідних напрямків діяльності української культурної дипломатії

Дата: 05.04.2023 09:40
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Сьогодні, в рамках підготовки та проведення заходів у зв’язку з 90-ми роковинами трагедії Голодомору 1932-1933 років, відбулося засідання Організаційного комітету за співголовування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Члени оргкомітету визначили пріоритети з реалізації відповідного плану заходів на 2023 рік.

Участь в нараді, в онлайн-форматі, від Одеської обласної державної адміністрації взяли І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков та заступник директора Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Ярослава Різникова.

«Радянська влада розпочала геноцид проти українців, спровокувавши жорстокий голод у 1932-1933 роках. росія продовжила цю політику, розв’язавши неспровоковану війну. Тому тема Голодомору має стати одним із провідних напрямків діяльності української культурної дипломатії», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль подякував понад 30-м країнам та міжнародним організаціям, які визнали Голодомор геноцидом українського народу, та наголосив на необхідності продовження таких рішень. У зв’язку з цим МЗС дано завдання активізувати роботу з партнерами щодо підготовки відповідних резолюцій та заяв.

«Одещина активно працює в напрямку виконання Указу Президента про заходи, які мають бути проведені у 2022-2023 роках у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору в Україні. В минулому році проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Голодомор – генодид як чинник руйнації традиційної культури українців», відкрито виставку художніх робіт «Голодомор очима українських художників» і виставку народного художника України В.Франчука «Не забудемо! Не простимо». Також пройшла мистецька акція «Жнива скорботи» та низка інших культурно-просвітницьких заходів» – зазначив І-й заступник голови одеської ОДА.

В цьому році, Одеською обласною державною адміністрацією, заплановано розширити спектр тематично-інформаційних та просвітницьких заходів з висвітлення історичних сторінок трагічних подій 1932-1933 років.

«Наші спеціалісти працюють над питанням організації виставок за кордоном, зокрема в німецькому місті Бремен, з яким заплановано підписання Угоди про співпрацю» – додав Борис Волошенков.

За підсумками засідання оргкомітету Денис Шмигаль дав Міністерству культури та інформаційної політики, Українському інституту національної пам’яті та іншим низку доручень та завдань щодо реалізації плану заходів у 2023 році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь