Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

У Брюсселі вперше із 2017 року відбулося засідання комісії Україна – НАТО на рівні глав МЗС

Дата: 05.04.2023 09:45
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Комісія є важливим майданчиком для обговорення подальшого руху України щодо членства в НАТО, а також очікувань від майбутнього Саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня цього року.

➡️ Основною темою цього засідання було підтримка України в умовах повномасштабної війни росії.

💬«Ми не знаємо коли ця війна закінчиться. Проте коли це відбудеться, нам буде потрібно зробити так, щоб Україна могла стримувати майбутню агресію. І історія не повторилася. Ми не можемо дозволити росії продовжувати шматувати європейську безпеку», – заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні засідання.

📌 Міністри обговорили шляхи посилення обороноздатності України, включно з подальшим зміцненням ЗСУ. На брифінгу, за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО, Єнс Столтенберг наголосив, що члени Альянсу підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно. Він також запевнив, що майбутнє України – в НАТО, і євроатлантична спільнота продовжує працювати над цією метою.

❗️Під час засідання міністри закордонних справ країн-членів НАТО підтвердили свою відданість допомозі нашій державі та підтримали розробку багаторічної програми підтримки України, яка допоможе їй зблизитись із НАТО.

👉 Зокрема, Генеральний секретар Єнс Столтенберг зазначив, що члени Альянсу розроблять багаторічну ініціативу, щоб допомогти забезпечити стійкість та оборонну спроможність України, здійснити перехід від обладнання та доктрин радянських часів до стандартів НАТО та підвищити взаємосумісність з НАТО.

💬 «Вітаю рішення союзників розпочати роботу над розробкою багаторічної програми для України. З штаб-квартирою НАТО ми вже розробили чіткий та зрозумілий механізм взаємодії, що дозволить структурувати підтримку від союзників. Попередні консультації щодо можливого практичного наповнення Комплексного пакету допомоги (спільних проєктів), засвідчили, що є спільне розуміння пріоритетів та шляхів їхньої реалізації. Більше подробиць згодом», – зазначила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина, коментуючи результати засідання.

🇺🇦 Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що під час засідання пролунали чіткі заяви про підтримку, а також оголошення нових зобов’язань щодо допомоги Україні. Українська сторона висловила зацікавленість провести засідання Комісії за участі Президента України під час саміту НАТО у Вільнюсі.

🔍 За словами Генерального секретаря НАТО, держави-члени Альянсу на сьогоднішній день уже надали військової допомоги Україні на суму у 65 мільярдів євро.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь