Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

18 травня в Україні відзначають день резервіста

Дата: 18.05.2023 09:15
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

Ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, з метою дальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу у суспільстві Указом Президента України від 19 квітня 2019 року № 154/2019 в Україні було встановлено День резервіста України.

Резервісти — це громадяни України, які в добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час.

З 2006 року в Україні запроваджено службу у військовому резерві з метою планомірної підготовки резервістів для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом у мирний та воєнний час шляхом набуття та підтримання на належному рівні вмінь і навичок за відповідною військово-обліковою спеціальністю. Кожен громадянин України, а не тільки лише кадровий військовий, має змогу практично долучитись до реалізації своїх конституційних прав по захисту суверенітету і територіальної цілісності держави, шляхом вдосконалення особистої навченості у військовій справі під час зборових заходів у складі відповідних військових частин, навчальних центрів або ж органів військового управління.

Наші резервісти у мирний час – це підприємці, вчителі, службовці, медики, авіатори, водії, представники чи не всіх сфер діяльності. У воєнний час вони стають серйозною підтримкою національному війську. До початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію Україні резерв ЗСУ складав близько 200 тисяч високопрофесійних воїнів.

День резервіста – свято громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, проявили відвагу, героїзм та стійкість під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, які першими стали до лав українського війська й захищають нашу країну у складі військових підрозділів, щодня наближаючи нашу Перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь