Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

АВТОШКОЛА ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 07.07.2023 09:15
Кількість переглядів: 98

34-річна Альона з Черкащини пересувається на колісному кріслі, бо з дитинства має інвалідність. Але жінка – мама трьох дітей і сама веде господарство в приватному будинку. Альона давно мріяла керувати автомобілем, і ось тепер зможе й це.

33-річна Людмила з Вінниччини була на пасажирському сидінні, коли втратила руку в ДТП. Щоб позбутися автострахів, працює із психологом та… вчиться кермувати!

35-річний Віталій із Київщини отримав травму спинного мозку ще у 2007-му. Відтоді на колісному кріслі, але водночас допомагає іншим, очолюючи ГО «Група активної реабілітації». Важко пережив окупацію в Бучі. А тепер втілює мрію: вчиться водити автівку.

🚘 Усі перелічені (і не лише вони) просто зараз стають водіями завдяки флагманському проєкту МВС «Автошколи для осіб з інвалідністю», який ми презентували сьогодні.

👉 Це частина ініціативи «Без бар’єрів» і саме та дієва безбар’єрність, яку наша країна зобов’язалася втілювати ще до російського вторгнення: рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців у всіх сферах.

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком. Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учня, один уже отримав посвідчення водія.

📍Найближчу з п’яти адаптованих автошкіл (у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі) можна знайти на сайті МВС (https://driveability.mvs.gov.ua/).

Важко переоцінити цей проєкт нині, коли через російські атаки людей з інвалідністю в нас стрімко більшає щодня – молодих, активних, сповнених планів. Але всі ці люди обов’язково втілять задумане й реалізуються в Україні, упевнено керуючи не лише автівкою, але й власним майбутнім.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь