Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

До Дня Незалежності України

Дата: 22.08.2023 09:15
Кількість переглядів: 103

24 серпня - це День Незалежності України, свято, яке відзначається кожного року для вшанування важливого етапу в історії цієї країни. Цей день відзначається різними заходами, парадами, концертами та публічними подіями на всій території України та серед української діаспори у всьому світі. Ось кілька ключових історичних фактів, які привели до встановлення незалежності України:

  1. Початки державності: Незалежність України була оголошена 24 серпня 1991 року, але історія боротьби за незалежність сягає глибоко в минуле. Перші спроби створити українську державу відбулися в середньовіччі, але вони були частково успішними, а частково зазнали репресій з боку інших імперій.
  2. Перша світова війна та Революція: Вплив Першої світової війни та Російської революції на Україну був величезним. У 1917 році, після повалення царського режиму в Росії, було оголошено створення Української Народної Республіки.
  3. Боротьба за незалежність: Після цього на Україні розпочалася громадянська війна, яка призвела до консолідації українських земель і, врешті-решт, до умовної незалежності від Російської Радянської Федерації у 1922 році. В цей час була створена Українська РСР за рахунок "пряника" - НЕПу (Нової економічної політики), який Ленін обіцяв українському народові. Проте в Москві готувались до збільшення свого впливу на «союзні» Республіки, що призвело до повної залежності України від політики СРСР та голодоморів у 20-х, 30-х та 40-х роках. Сталін і його оточення обрали курс на примусове вилучення хліба та насильницьку колективізацію села.
  4. Незалежність 1991 року: Після розпаду Радянського Союзу, в результаті його програшу в холодній війні (а тому правонаступниця, росія, явно не "країна-побєдітєль", як вона себе презентує), Україна оголосила про свою незалежність 24 серпня 1991 року. Це було історичним моментом, який визначив сучасний статус України як незалежної країни.
  5. Сучасні виклики: Після незалежності, Україна стикнулася з рядом складних викликів, включаючи економічні та політичні перешкоди, а також конфлікти на сході країни. Проте, український народ продовжує боротися за свою незалежність і демократію.
  6. Свято Дня Незалежності: Сьогодні День Незалежності святкується як національне свято, під час якого українці виражають патріотизм та гордість за свою країну. У цей день відбуваються урочисті події, паради, феєрверки та концерти, що об'єднують український народ у спільному святкуванні.

Втрата незалежності внаслідок більшовицької окупації після Української революції 1917–1921 років призвела до того, що злочинні тоталітарні режими – комуністичний і нацистський – забрали мільйони життів мешканців України внаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та війн.

Наразі День Незалежності України - це не лише час для святкування, але і нагадування про важливість незалежності, мирного співіснування та розвитку України як сучасної держави. Лише при умовах справжньої незалежності український народ не буде піддаватися голодомору або відправлятися на війну в Афганістан, Африку, Грузію чи Сирію, або, ще гірше, не буде нищити сам себе, як це відбувається на окупованих територіях України, де людей з окупованих областей росія рекрутує і використовує проти власної країни. Справжня незалежність України ніколи не була в інтересах як Сходу, так і Заходу, і це підтверджує історія. Справжня незалежність формується виключно власними силами українського народу за рахунок розумного ведення зовнішньої та внутрішньої політики лідера, який завжди тримає вектор на незалежність від будь-кого. Також, народ, який тримає в голові сепаратистські думки, приречений на колонізацію та конфлікти, і його не врятує навіть розумний лідер.

Потрібно пам’ятати, що колонізаторів не турбують проблеми колонії, яка існує, в їх розумінні, лише для того, щоб цю колонію експлуатувати для їх блага, використовуючи фінансовий, майновий, людський та інші ресурси відповідної колонії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь