Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

До Дня Незалежності України

Дата: 22.08.2023 09:15
Кількість переглядів: 81

24 серпня - це День Незалежності України, свято, яке відзначається кожного року для вшанування важливого етапу в історії цієї країни. Цей день відзначається різними заходами, парадами, концертами та публічними подіями на всій території України та серед української діаспори у всьому світі. Ось кілька ключових історичних фактів, які привели до встановлення незалежності України:

  1. Початки державності: Незалежність України була оголошена 24 серпня 1991 року, але історія боротьби за незалежність сягає глибоко в минуле. Перші спроби створити українську державу відбулися в середньовіччі, але вони були частково успішними, а частково зазнали репресій з боку інших імперій.
  2. Перша світова війна та Революція: Вплив Першої світової війни та Російської революції на Україну був величезним. У 1917 році, після повалення царського режиму в Росії, було оголошено створення Української Народної Республіки.
  3. Боротьба за незалежність: Після цього на Україні розпочалася громадянська війна, яка призвела до консолідації українських земель і, врешті-решт, до умовної незалежності від Російської Радянської Федерації у 1922 році. В цей час була створена Українська РСР за рахунок "пряника" - НЕПу (Нової економічної політики), який Ленін обіцяв українському народові. Проте в Москві готувались до збільшення свого впливу на «союзні» Республіки, що призвело до повної залежності України від політики СРСР та голодоморів у 20-х, 30-х та 40-х роках. Сталін і його оточення обрали курс на примусове вилучення хліба та насильницьку колективізацію села.
  4. Незалежність 1991 року: Після розпаду Радянського Союзу, в результаті його програшу в холодній війні (а тому правонаступниця, росія, явно не "країна-побєдітєль", як вона себе презентує), Україна оголосила про свою незалежність 24 серпня 1991 року. Це було історичним моментом, який визначив сучасний статус України як незалежної країни.
  5. Сучасні виклики: Після незалежності, Україна стикнулася з рядом складних викликів, включаючи економічні та політичні перешкоди, а також конфлікти на сході країни. Проте, український народ продовжує боротися за свою незалежність і демократію.
  6. Свято Дня Незалежності: Сьогодні День Незалежності святкується як національне свято, під час якого українці виражають патріотизм та гордість за свою країну. У цей день відбуваються урочисті події, паради, феєрверки та концерти, що об'єднують український народ у спільному святкуванні.

Втрата незалежності внаслідок більшовицької окупації після Української революції 1917–1921 років призвела до того, що злочинні тоталітарні режими – комуністичний і нацистський – забрали мільйони життів мешканців України внаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та війн.

Наразі День Незалежності України - це не лише час для святкування, але і нагадування про важливість незалежності, мирного співіснування та розвитку України як сучасної держави. Лише при умовах справжньої незалежності український народ не буде піддаватися голодомору або відправлятися на війну в Афганістан, Африку, Грузію чи Сирію, або, ще гірше, не буде нищити сам себе, як це відбувається на окупованих територіях України, де людей з окупованих областей росія рекрутує і використовує проти власної країни. Справжня незалежність України ніколи не була в інтересах як Сходу, так і Заходу, і це підтверджує історія. Справжня незалежність формується виключно власними силами українського народу за рахунок розумного ведення зовнішньої та внутрішньої політики лідера, який завжди тримає вектор на незалежність від будь-кого. Також, народ, який тримає в голові сепаратистські думки, приречений на колонізацію та конфлікти, і його не врятує навіть розумний лідер.

Потрібно пам’ятати, що колонізаторів не турбують проблеми колонії, яка існує, в їх розумінні, лише для того, щоб цю колонію експлуатувати для їх блага, використовуючи фінансовий, майновий, людський та інші ресурси відповідної колонії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь