Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ВИТЯГ ПРО НОРМАТИВНО ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЛІ

Дата: 01.09.2023 09:15
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

📌Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА отримує низку питань щодо земельних відносин, державної підтримки та ін. Продовжуємо постійну рубрику “питання-відповідь”. Ми будемо давати чіткі та зрозумілі роз’яснення, а ви будете надсилати питання, які найбільш для Вас важливі.

❓Чи видаються під час війни витяги про нормативну грошову оцінку

💬Алла Стоянова директор Департаменту зауважує, що “в умовах воєнного стану Державний земельний кадастр функціонує, але витяги надаються без відомостей про координати поворотних точок (пп. «6» п. 1 постанови Кабміну від 07.05.2022 р. № 564 «Деякі питання ведення та функціонування Державного земельного кадастру в умовах воєнного стану»). Згадані координати поворотних точок є базовими параметрами для визначення місцезнаходження земельної ділянки. Під час воєнного стану до цих координат доступ обмежений і його мають зокрема сертифіковані інженери-землевпорядники, якщо вони в умовах воєнного стану уповноважені на виконання топографо-геодезичних робіт, у т.ч. для складання документації із землеустрою (пп. «5» п. 1 Постанови № 564).

❗ЗВЕРТАЮ УВАГУ НА АЛГОРИТМ ОТРИМАННЯ ВИТЯГУ:

📜Витяг видається за формою Додатка 17 Методики № 1147. З 25 липня 2022 року витяг формується автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру (п. 20 Методики № 1147). Такий витяг містить QR-код для підтвердження своєї дійсності.

Однак паперова форма й далі використовується у таких ситуаціях:

✔відсутність у кадастрі відомостей про НГО, що робить неможливим автоматичне формування витягу. Такий витяг оформлює працівник відповідного територіального органу Держгеокадастру, ставлячи свій підпис, – впродовж 3-х робочих днів (абз. 4 п. 20 Методики № 1147). Така ситуація типова для земель несільськогосподарського призначення;

✔за бажанням заявника (абз. 5 п. 20 Методики № 1147). Строк оформлення витягу – 3 робочих дні.

❗ПОДАННЯ ЗАЯВКИ:

✔Подати заяву у паперовій формі у місцевому відділенні Держгеокадастру або подати електронну заяву через Електронний кабінет сайту Держгеокадастру (→ Відомості державного земельного кадастру→ Замовити). Перевага – не треба нікуди їхати для замовлення. Однак треба мати електронний підпис.

❗ОТРИМАННЯ ВИТЯГУ:

✔Витяг отримується на кожну земельну ділянку окремо, замовити один на всі земельні ділянки, які є у власності не можна”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь