Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ВИТЯГ ПРО НОРМАТИВНО ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЛІ

Дата: 01.09.2023 09:15
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

📌Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА отримує низку питань щодо земельних відносин, державної підтримки та ін. Продовжуємо постійну рубрику “питання-відповідь”. Ми будемо давати чіткі та зрозумілі роз’яснення, а ви будете надсилати питання, які найбільш для Вас важливі.

❓Чи видаються під час війни витяги про нормативну грошову оцінку

💬Алла Стоянова директор Департаменту зауважує, що “в умовах воєнного стану Державний земельний кадастр функціонує, але витяги надаються без відомостей про координати поворотних точок (пп. «6» п. 1 постанови Кабміну від 07.05.2022 р. № 564 «Деякі питання ведення та функціонування Державного земельного кадастру в умовах воєнного стану»). Згадані координати поворотних точок є базовими параметрами для визначення місцезнаходження земельної ділянки. Під час воєнного стану до цих координат доступ обмежений і його мають зокрема сертифіковані інженери-землевпорядники, якщо вони в умовах воєнного стану уповноважені на виконання топографо-геодезичних робіт, у т.ч. для складання документації із землеустрою (пп. «5» п. 1 Постанови № 564).

❗ЗВЕРТАЮ УВАГУ НА АЛГОРИТМ ОТРИМАННЯ ВИТЯГУ:

📜Витяг видається за формою Додатка 17 Методики № 1147. З 25 липня 2022 року витяг формується автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру (п. 20 Методики № 1147). Такий витяг містить QR-код для підтвердження своєї дійсності.

Однак паперова форма й далі використовується у таких ситуаціях:

✔відсутність у кадастрі відомостей про НГО, що робить неможливим автоматичне формування витягу. Такий витяг оформлює працівник відповідного територіального органу Держгеокадастру, ставлячи свій підпис, – впродовж 3-х робочих днів (абз. 4 п. 20 Методики № 1147). Така ситуація типова для земель несільськогосподарського призначення;

✔за бажанням заявника (абз. 5 п. 20 Методики № 1147). Строк оформлення витягу – 3 робочих дні.

❗ПОДАННЯ ЗАЯВКИ:

✔Подати заяву у паперовій формі у місцевому відділенні Держгеокадастру або подати електронну заяву через Електронний кабінет сайту Держгеокадастру (→ Відомості державного земельного кадастру→ Замовити). Перевага – не треба нікуди їхати для замовлення. Однак треба мати електронний підпис.

❗ОТРИМАННЯ ВИТЯГУ:

✔Витяг отримується на кожну земельну ділянку окремо, замовити один на всі земельні ділянки, які є у власності не можна”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь