Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

ДИТИНСТВО Є ЦІННІСТЮ, ЯКУ МИ, ДОРОСЛІ, НАМАГАЄМОСЯ ЗАХИСТИТИ

Дата: 05.10.2023 09:15
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Це окремий світ – чесний, мрійливий, фантазійний, просторий:

🙌🏼 де вперше пробуєш дружити;

🎲 де гра вчить дотримуватися правил;

📚де нові знання захоплюють і «вау», напевно, звучить найщиріше.

Для дітей, які мають труднощі зі здоров’ям і місяцями живуть у стаціонарі, стіни лікарні не мають бути бар’єром від цього неймовірного світу. Саме з цією метою – вчитися, розвиватися, соціалізуватися навіть під час лікування – при медичних закладах відкриваються сучасні освітні простори – «Школи супергероїв».

Нещодавно одну з таких шкіл, яка працює на базі Київської обласної дитячої лікарні, разом з першою леді Олена Зеленська, уповноваженою Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, відвідала голова нашої ГО Безбар’єрність, керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва.

👩🏼‍🏫 «Школа супергероїв» у цій лікарні відкрилася у травні. У штаті разом із методистом та педагогами за різними напрямами працює психолог. Є два класи: перший – для учнів середньої та старшої школи, другий – для учнів початкової школи з відокремленою рекреацією для дошкільнят.

«Важливо, що на базі Київської обласної лікарні існує цілий комплекс послуг для родин місцевої громади, які мають дітей з інвалідністю, і що цей комплекс розширюється навіть під час війни. Це означає, що держава може забезпечити найкращу медичну допомогу та працює на розвиток», – зазначила під час візиту Олена Зеленська.

Перша леді додала, що Київська обласна дитяча лікарня – серед 25 медичних закладів, які стали учасниками проєкту Міжнародного медичного партнерства, уклавши відповідний меморандум на полях третього Саміту перших леді та джентльменів 6 вересня.

🏥 Так, «побратимом» Київської обласної дитячої лікарні стала найбільша дитяча лікарня Данії – Mary Elizabeth’s Hospital – Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families, яку також нещодавно відвідувала Олена Зеленська.

За її словами, співпраця між закладами дасть змогу обмінюватися досвідом, підвищувати кваліфікацію медиків і рятувати більше життів.

ℹ️ Нагадаємо, проєкт «Школа супергероїв» реалізується у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

Всього з 2021 року відповідні освітні простори запрацювали в 11 лікарнях країни. Найближчим часом у кожну «Школу супергероїв» буде передано «Довідник безбар’єрності» (https://bf.in.ua), книгу Анастасії Степули про різноманіття і рівність «Світ без меж» (https://bbu.org.ua/kniga-svit-bez-mezh) та «Аптечку психологічної самодопомоги» (https://drive.google.com/…/1fdVcReH5vn8d03ihNbP1uR…/view).

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь