Успенівська сільська рада
Одеська область, Б-Дністровський район

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 663-го дня війни

Дата: 19.12.2023 09:20
Кількість переглядів: 38

Бажаю здоровя, шановні українці, українки!

Передусім я хочу сьогодні привітати воїнів нашої військової контррозвідки Служби безпеки України. Воїни відзначають свій професійний день. І це не просто хоробрі воїни – це взірцево хоробрі воїни, взірцево результативні. Саме такі, на яких варто рівнятися. Вони дуже вдало воюють і на землі, і в нашому морі. Окупанти це вже відчули на собі – сотні наших потужних операцій. Усі знають про ураження Кримського мосту, про роботу наших безпілотників – особливих. Зокрема на морі. Вони ефективно виявляють шпигунів і зрадників. І це лише невеличка частина того, що реально робить військова контррозвідка СБУ. Воїни, я дякую вам за кожен прояв вашої сили, за вашу сміливість, за всі ваші перемоги в боях. Одне слово – молодці!

Хочу сьогодні подякувати нашим партнерам у Європейському Союзі – є схвалення 12-го пакету санкцій Євросоюзу. Важливо, що вперше з’являється заборона на російські алмази та діаманти. Нові заходи проти обходу санкцій та проти постачання в Росію товарів та технологій подвійного призначення… Є нові обмеження імпорту з Росії. Все це справді допоможе скоротити економічну основу війни, і ми будемо продовжувати роботу з партнерами, щоб санкції, які застосовані Європою, працювали глобально.

Провів сьогодні кілька нарад щодо нашої роботи цієї зими – і міжнародної, і деяких аспектів внутрішньої. Вже бачимо, як із перших чисел січня почнемо спрямовувати новий рік в інтересах захисту міжнародного права, в інтересах подальшої підтримки України в цій війні. На різних напрямах є конкретні домовленості, конкретний графік дій. Цей рік показав, що можливості двосторонніх програм довготривалої підтримки – і не лише від найбільш сильних держав світу – є тим інструментом, який не лише ефективно допомагає, але й дає чіткий сигнал усім у світі – сигнал впевненої підтримки України. Будемо працювати й надалі щодо таких програм. І я дякую кожній державі, кожному лідеру, які вже прийняли відповідні формати роботи.

Ще одне.

Щодо не політичної, а громадської підтримки України та українців. Сьогодні в Києві на Алеї сміливості ми відкрили іменну табличку Говарда Баффета – підприємця та благодійника, який щиро допомагає нашим людям, нашій державі з весни 22-го року, фактично від початку повномасштабного вторгнення. Одна людина допомагає на сотні мільйонів доларів. Це й підтримка розмінування, і допомога в лікуванні та реабілітації воїнів, і проєкт будівництва фабрик-кухонь у Бучі та в Лозовій – вони розраховані на понад 10 тисяч порцій кожна та забезпечать їжею, зокрема, школи та дитячі садочки Київської та Харківської областей. Це дуже вагома підтримка ініціативи першої леді щодо шкільного харчування. І сьогодні разом з Оленою Говард якраз відвідав новозбудовану фабрику-кухню в Бучі. Я дякую за такий особистий приклад того, скільки може зробити одна людина заради інших. Україна завжди пам’ятатиме й завжди буде вдячною всім, хто нам допомагає, хто підтримує наш народ.

Слава всім, чия сила стає силою України! Слава всім, хто б’ється й працює заради нашої незалежності!

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь